skip to Main Content
På Afveje I Libanon

Filmen må gerne deles eller blive embedded på hjemmesider.

PåAfveje

I foråret 2019 hopper eventyrerne Bjørn Harvig, Tore Grønne og Rasmus Falck på cyklen og begiver sig gennem Libanon i håbet om mødet med det gode menneske.

Filmen følger Bjørn, som tidligere har cyklet fra Danmark til Iran, og Tore, som har cyklet fra Kina til Danmark. Og bag kameraet er Rasmus, som skal ud på sin første lange cykeltur nogensinde. De cykler gennem Libanon på lejecykler fra Beirut med bløde bedstefar-sadler og et løst baghjul.

De vil vise, at hvis man hopper på cyklen i lande – som herhjemme i trygge Danmark har ry for at være ‘banditlande’ – så kommer man tæt på mennesker og kulturer og finder ud af, at verden ofte er bedre end dens ry. Derfor lader de sig fare vild i Libanon, møder mennesker i øjenhøjde og forsøger at forstå deres virkelighed. De tror nemlig ikke, at folk er hverken onde, dårlige eller vil gøre dem fortræd, bare fordi de lever i lande med en rodet historie.

Verdenspremiere på NAFF

Dokumentaren er filmet, klippet og produceret af Rasmus Falck.


Medvirkende: Bjørn Harvig, Tore Grønne, Rasmus Falck
Instruktør: Rasmus Falck
Danmark, 2019
DCP, 42 min.
Dansk tale
Tilladt for børn over 15 år

PRESSEKIT – DOWNLOAD HER
NAFF-2020-WINNER-DEBUTANT-PRIZE-BLACK

Vinder ved Skandinaviens støste Adventurefilm Festival.

På Afvej plakat Final 2021
Paa Afveje I Libanon 01
OM BJØRN HARVIG (1980)
Screenshot 2021-04-01 at 16.44.26

Medlem af Eventyrernes Klub. Opvokset i Virum-Sorgenfri. Bosat på Frederiksberg i København

Arbejdede som ung knægt i en årrække med at rense lokummer i Eventyrernes Klub og lagde snapsen på køl inden tirsdagsmødet. Bjørn rejser helst på cykel eller til fods – for så er tempoet ikke for hurtigt og han mener, at netop det giver ham de bedste muligheder for at møde fremmede venner. Bjørn mener, at alle har en god historier at fortælle, det handler blot om, at de for den fortalt til nogen, som giver sig tid til at lytte.

Bjørn rejser ikke ud for at snakke med mennigsdannere eller journalister, men opsøger historier blandt de folk, som han tilfældigt støder ind i på sin vej. Han er altid på jagt efter en god historie – helst der, hvor vi sjældent hører dem fra. Om det så er fra det tidligere Sovjet, Mellemøsten, Pakistan, Kina, Iran, Centralasien, Kaukasus eller Balkan.

Bjørn er uddannet politimand og har arbejdet med unge på Nørrebro i en årrække ved siden af jobbet. Han er forfatter til bøgerne “Igors Æblehave – fortællinger fra en cykelrejse København – Teheran”, “Kaukasus & Kildevand – historier fra en rejse til fods”, redaktør på “Udlængsel – 27 nye historier fra Eventyrernes Klub”, hvor han har en historie med fra Indien, og nu er han aktuel med “Bosniske Brødre”.

OM TORE GRØNNE (1978)
Screenshot 2021-04-01 at 16.43.45

Jeg arbejder som journalist, forfatter og foredragsholder.

Jeg er chefredaktør på magasinet Opdag Verden og har tidligere arbejdet som kriminalreporter for den indiske avis Mid Day i Mumbai.

Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University.

Jeg har cyklet omtrent 50.000 km rundt i verden; fra Kina til Danmark, på langs af Mellem- og Sydamerika, i Mellemøsten, Nordamerika og Centralasien.

Jeg er medlem af Eventyrernes Klub.

Jeg bor  i Californien med min kone, Cassie, som jeg mødte i Himalaya, og vores to små sønner.

Jeg har bl.a. leveret artikler til: Adventure Cyclist (USA), Adventure Travel Magazine (England), Adventure World, Arena, Berlingske, Boneshaker Magazine (England), CYKLISTER, Frie Skoler, Hjerteforeningen, Jyllands-Posten, Kilroy Magazine, Mid Day (Indien), Opdag Verden, Turen Går Til, UTE Magasinet (Norge)

Back To Top